Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

ΑΠΕ: σε χαμηλούς ρυθμούς η νέα εγκατεστημένη ισχύς

Σε χαμηλούς ρυθμούς κυμαίνεται η νέα εγκατεστημένη ισχύς από ΑΠΕ μέσα στο 2011, με βάση στοιχεία του ΔΕΣΜΗΕ για το μήνα Μάρτιο. Την πρωτοκαθεδρία έχουν τα αιολικά, ενώ η ισχύς από φωτοβολταϊκά ανέρχεται σε 208,35 μεγαβάτ, έναντι 188,94 μεγαβάτ τον Φεβρουάριο. Μηδενικές οι προσθήκες στις υπόλοιπες ΑΠΕ καθώς φέτος προστέθηκαν μόλις 107 MW.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας energia.gr από τα 107 αυτά μεγαβάτ, τα 61 μεγαβάτ αντιστοιχούν σε αιολικά πάρκα και τα υπόλοιπα σε φωτοβολταϊκά, ενώ δεν προστέθηκε νέα ισχύς σε μικρά υδροηλεκτρικά και βιομάζα, όπου η κατάσταση είναι μάλλον απογοητευτική, αφού παραμένουν στάσιμα από πέρυσι.
Στη γεωγραφική κατανομή των ΑΠΕ, στα αιολικά το προβάδισμα έχει η Εύβοια και η Πελοπόννησος, στα φωτοβολταϊκά η Πελοπόννησος και η Κεντρική Μακεδονία, στα μικρά υδροηλεκτρικά η Κεντρική Μακεδονία, όπως και στις μονάδες ΣΥΘΗΑ, ενώ στη βιομάζα πρωταγωνίστρια είναι η Αττική.
Σημειώνεται ότι ως κύριοι λόγοι για τα προβλήματα στα νέα έργα ΑΠΕ προβάλλονται ο Καλλικράτης και οι περιπλοκές που δημιούργησε, η νομοθεσία σε ότι έχει να κάνει με τις προστατευμένες εκτάσεις και τους αρχαιολογικούς χώρους, καθώς και οι τοπικές αντιδράσεις.
econews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου