Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Ξεκινά η τέταρτη και τελευταία φάση της Τηλεθέρμανσης Πτολεμαϊδας


Τελέστηκε το μεσημέρι της Κυριακής ο αγιασμός της ολοκλήρωσης της τέταρτης φάσης του δικτύου τηλεθέρμανσης Πτολεμαϊδας. Με το έργο της «Επέκτασης Δικτύου Διανομής Τηλεθέρμανσης Πτολεμαϊδας – Δ’ Φάση» οδεύει στην οριστική υλοποίηση ο μεγαλύτερος στρατηγικός στόχος του δήμου Πτολεμαϊδας και της Δημοτικής Επιχείρησης Τηλεθέρμανσης για αξιόπιστη, φθηνή και καθαρή παροχή θερμότητας με αντίστοιχα οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη για το σύνολο της πόλης.
πηγή:Ο Χρόνος


Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο με πολλαπλά οφέλη στην οικονομία, το περιβάλλον και στην ίδια την επιχείρηση του δήμου επισήμανε στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Πτολεμαϊδας, Γρηγόρης Τσιούμαρης, ευχαριστώντας όλους όσοι συνέβαλλαν στην έγκρισή του. «Ξεκινάμε σήμερα ένα έργο σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που περνάει η χώρα μας με μειώσεις μισθών, επιδομάτων και απολύσεις.

Το έργο αυτό θα καλύψει 2500 νέα νοικοκυριά και στην ουσία έτσι ολοκληρώνεται η Τηλεθέρμανση της πόλης της Πτολεμαΐδας. Για την επιχείρηση που παραλάβαμε με μαύρες σημαίες, αλλά και για ολόκληρη την Πτολεμαϊδα, σημαίνει πολλά, καθώς θα αποτελέσει πρότυπο περιβαλλοντικής ευαισθησίας με τη σημαντική μείωση της ρύπανσης που έχει επιτευχθεί. Παράλληλα θα θωρακίσει την Πτολεμαϊδα απέναντι στα ακραία καιρικά φαινόμενα» τόνισε ο κ. Τσιούμαρης που πρόσθεσε πως απαιτείται η συνεργασία των κατοίκων.

Ο Δήμαρχος Πτολεμαϊδας ευχαρίστησε τον τότε Υπουργό, κ. Σουφλιά, τον οποίο επισκέφθηκε με τον πρώην Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Φώτη Γκούπα, ο οποίος ενέκρινε τελικά τη χρηματοδότηση του έργου, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο σημαντικό ποσοστό έκπτωσης που επετεύχθη. Διευκρίνισε, επίσης, ότι το έργο θα είχε ήδη φθάσει στη μέση του, εάν δεν υπήρχαν τα γνωστά προβλήματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση που είχαν να κάνουν με καθυστέρηση στη χρηματοδότηση.

«Ευελπιστούμε ότι μια μέρα η Πτολεμαϊδα μας θα γίνει μια πόλη, ευρωπαϊκό πρότυπο» κατέληξε ο κ. Τσιούμαρης.

Εκπροσωπώντας την ανάδοχο εταιρεία ο υπεύθυνος μηχανικός του έργου Απόστολος Σιαραμπής τόνισε πως «πρόκειται για την επέκταση δικτύου της τηλεθέρμανσης Πτολεμαϊδας τέταρτης φάσης με συμβατικό τίμημα 4.826.068,64 ευρώ πλέον ΦΠΑ».

«Εφόσον ο καιρός το επιτρέψει το έργο θα εκτελεστεί ακόμα πιο γρήγορα από τις 660 ημερολογιακές ημέρες από την υπογραφή του συμφωνητικού που είναι η συνολική προθεσμία περαίωσής του» επισήμανε ο κ. Σιαραμπής.

Οι εργασίες για τη τελευταία φάση της επέκτασης θα ξεκινήσουν από τις οδούς Διοικητηρίου και Ανανία Νικολαϊδη και αφορά στην εγκατάσταση, τις δοκιμές και την παράδοση σε λειτουργία του απαραίτητου υπόγειου δικτύου διανομής τηλεθέρμανσης σε περιοχές περιφερειακά του υφιστάμενου δικτύου της πόλης και την κατασκευή των απαιτούμενων, για τις εν λόγω περιοχές, παροχών και αναμονών καταναλωτών και τη σύνδεσή τους με το δίκτυο διανομής.
Το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2007-2013/ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» (ΕΠΠΕΡΑΑ) και ίδιους πόρους της Δ.ΕΤΗ.Π.


(Πηγή: Giapraki.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου