Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Στα 10 στρέμματα η αρτιότητα στις περιοχές Natura 2000 σύμφωνα με το σχέδιο νόμου

Κατατέθηκε στις 10/01/2011 στη Βουλή το νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, «Διατήρηση της βιοποικιλότητας και άλλες διατάξεις», προκειμένου, ακολούθως να συζητηθεί στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου και κατόπιν στην Ολομέλεια.

Το νέο σχέδιο νόμου εκσυγχρονίζει την περιβαλλοντική νομοθεσία σύμφωνα με τις κοινοτικές οδηγίες και στοχεύει στην αειφόρο διαχείριση και την αποτελεσματική διατήρηση του φυσικού πλούτου ως πολύτιμου και αναντικατάστατου εθνικού κεφαλαίου, μέσα από το πλαίσιο προστασίας της βιοποικιλότητας και την απλοποίηση των διαδικασιών χαρακτηρισμού προστατευόμενων περιοχών.

Το Άρθρο 9 παράγραφος 2 αναφέρει:

Quote:
"2. α) Στα γήπεδα που βρίσκονται εκτός των εγκεκριμένων σχεδίων πόλεως ή εκτός των ορίων των οικισμών, οι οποίοι υφίστανται νομίμως προ του 1923, ή εκτός των ορίων των οικισμών με πληθυσμό μέχρι 2.000 κατοίκους, σε Ε.Ζ.Δ. και Ζ.Ε.Π., το ελάχιστο όριο αρτιότητας και κατάτμησης των γηπέδων ορίζεται σε 10.000 τ.μ. Δεν εφαρμόζονται κανενός είδους σχετικές παρεκκλίσεις. Με πρόταση του Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής μπορεί να αυξηθεί με προεδρικό διάταγμα το ελάχιστο εμβαδόν."
Η σχετική ανακοίνωση: http://government.gov.gr/2011/01/10/5602/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου