Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Τραμ και θαλάσσια συγκοινωνία, τα «δώρα» Βούγια στον Μπουτάρη

   Τραμ και θαλάσσια συγκοινωνία τα «δώρα» από την εκλογή Μπουτάρη, στη Θεσσαλονίκη. «Την αμέσως επόμενη εβδομάδα θα δρομολογηθούν δύο ανοιχτές προκηρύξεις», ανακοίνωσε ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Σπύρος Βούγιας, σε συνάντηση που είχε με το νεοεκλεγέντα δήμαρχο.
  O Σπ. Βούγιας δεσμεύτηκε ότι την αμέσως επόμενη εβδομάδα θα δρομολογηθούν δύο ανοιχτές διαδικασίες: * Μια ανοιχτή προκήρυξη εκδήλωσης ενδιαφέροντος από ιδιώτες, για τη δρομολόγηση θαλάσσιας αστικής συγκοινωνίας, από το δήμο Θερμαϊκού μέχρι το κέντρο της Θεσσαλονίκης, με σύγχρονα, ταχύπλοα σκάφη.
* Δεύτερη, που θα αφορά στη διερεύνηση δημιουργίας μιας γραμμής τραμ, από το σταθμό μετεπιβίβασης του ΙΚΕΑ, μέχρι το Σιδηροδρομικό Σταθμό, μέσω του άξονα Βασιλίσσης Όλγας - Τσιμισκή, όπως αναφέρεται και στο ενιαίο στρατηγικό σχέδιο μεταφορών για τη Θεσσαλονίκη, που παρουσίασε πρόσφατα ο Δημήτρης Ρέππας.
Για τις πρώτες δράσεις που θα αναλάβει η νέα διοίκηση του δήμου, ο Γιάννης Μπουτάρης τόνισε ότι αυτές αφορούν στην αποτελεσματικότερη αποκομιδή σκουπιδιών και στο πρόγραμμα ανακύκλωσης.
Αναφέρθηκε επίσης σε... " μικρορυθμίσεις που πρέπει να γίνουν και μπορούν να ανακουφίσουν λιγάκι το κυκλοφοριακό".

Πηγή : Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου